Dear Brownie Review - The Girl in Bed (2024)

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (1)

Ik kreeg vorige week van mijn moeder een doosje vol met brownies van Dear Brownie, want zij weet dat ik sinds de Corona tijd een craving naar brownies heb. Ze had het op Facebook voorbij zien komen en dacht “dat vindt Manon vast lekker!”. Een super lief cadeautje en tegelijk ook weer een idee voor een blogpost erbij. Want wat je nu gaat lezen is een Dear Brownie review. See what I did there?! ;-)

Je hebt brownies en je hebt brownies. Er zijn niets voor niets honderden filmpjes online te vinden over wat volgens hen dé perfecte brownies moeten zijn. Ik vind dat de perfecte brownie smeuïg is, niet té zoet, stevig maar geen baksteen op je maag, zonder harde korst. Een beetje harde korst mag wel, maar in mijn never ending zoektocht heb ik brownies geproefd met een brokkelige toplaag waar ik echt niet blij van werd.

Dear Brownie boxen

Er zijn verschillende soorten boxen te bestellen. Geboorte boxen (een doos brownies met blauwe of roze muisjes), een Brownie Hollandbox (gevuld met stroopwafel- en pindakaasbrownies), een Thuisbios Brownie Box (twee soorten brownies met snoeptoppings), een Brownie Chocobox en een box die je zelf kunt samenstellen met alle smaken die ze hebben. Die boxen komen in 2 maten. De medium box en de XL box.

Dear Brownie smaken

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (2)

Nutella Hazelnoot Brownie: “Ben je dol op èchte chocolade? Dan mag je deze brownie niet missen! De brownie is gevuld met stukjes chocolade, met als topping Nutella Hazelnoot pasta. Als finishing touch voegen we verse hazelnoten toe.”

M&M’s Brownie: “Onze kleurrijkste brownie, de M&M’s Brownie! Een heerlijke pure chocolade brownie met heerlijke witte chocolade overgoten en met leuke kleurrijke Chocolade M&M’s afgetopt!”

Banaantjes Brownie: “ANANA’S! Een van onze specials: de Banaantjes Brownie! Deze heerlijke chocolade brownie afgetopt met blauwe hagelslag en een banaantje is echt een kleur en smaaksensatie! Een must have in je box brownies!”

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (3)

Pink Brownie: “Wat een kleur en smaaksensatie! Deze brownie is niet alleen spectaculair voor het oog, maar ook voor de smaak. Het zoete roze suiker wordt over een roze chocoladepasta laagje gestrooid.”

Stroopwafel Brownie: “Wij Nederlanders zijn dol op stroopwafels. Daarom is nieuw in de store de Stroopwafel Brownie! Gevuld met stukjes stroopwafel met als topic een stroopwafelpunt op een bedje van karamel. Dat wordt genieten!”

Brownie Bob: “Hij woont in een ananas diep in de zee! De populairste spons van de wereld heeft tegenwoordig zijn eigen brownie. Deze Brownie Bob is niet alleen gigantisch lekker, maar ook erg schattig! Ben jij er klaar voor?”

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (4)

Oreo Brownie: Wie houdt er nou niet van Oreo! Deze populaire smaak hebben wij samengevoegd met onze brownies. De brownie is gevuld met stukjes Oreo. De topping bestaat uit 2 lagen. Witte chocolade, met daarop heerlijke Oreo koekjes. Mmmmm!”

Kokos Brownie: “Erg geliefd is onze Kokos Brownie! Een verrukkelijke brownie gevuld met stukjes chocolade, met als topping witte chocoladepasta en kokos. Een smaaksensatie!”

Karamel Zeezout Brownie: “Iedereen kent wel de bekende oranje Chocolade repen van Tony, met Karamel Zeezout. Dit is eigenlijk nog betere combinatie. Onze Karamel Zeezout Brownie, combineert alle smaken met elkaar en is echt een all-time favorite!”

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (5)

Original Brownie: “Tja wat kunnen we er over zeggen? Onze originele brownie is zoooooo lekker, dat we hem ook gerust zonder extra topping durven te verkopen. Houd je niet van extra smaken dan is de original Brownie de beste keus voor jou!. Ook als je de brownies cadeau wil geven is de Original Brownie een veilige keus.”

Witte Chocolade Brownie: “Brownies en Chocolade zijn de beste vrienden! Maar nog veel lekkerder zijn brownies met witte chocolade. In de brownie bakken we stukje witte chocolade mee. Bovenop vind je een laagje heerlijke witte chocolade pasta, met daar overheen kleine vlokjes witte chocolade. De ultieme combinatie als je echt van chocolade houdt!”

Pistache Brownie: “Nootjes en Brownies zijn een gouden combinatie. Pistache en Brownies is een platina combinatie. Dit is echt ontzettend lekker. De smaak van Brownies en Pistache is te omschrijven als; Wow”

Pindakaas Pinda Brownie: “Wie is er niet groot mee geworden? Calvé Pindakaas! Chocolade en Pindakaas een super combinatie. In de brownie bakken we heerlijke ongezouten pinda’s mee. Op de brownie komt een lekkere laag pindakaas en daar overheen strooien we nog een extra laagje pinda’s. Verrukkelijk!”

Bij alle brownies staat wel een disclaimer dat al de brownies sporen van (alle soorten) noten, gluten, lactose, melk, tarwe en eieren KUNNEN bevatten. Dat is handig om te weten als je een allergie voor iets heeft. Mijn nichtje heeft een notenallergie, maar ze heeft wel een original brownie op zonder opgezwollen en wel het huis te verlaten haha!

Op de foto zien mijn brownies er wat gehavend uit, dit komt omdat het binnenkwam terwijl het 30 graden buiten was. De brownies komen in een doos geleverd wat door de brievenbus past. Wij hebben een brievenbus in de poort zitten, dus gelukkig kreeg mijn moeder wel vrij snel van PostNL een notificatie dat het was afgeleverd. Als we dit niet hadden geweten, dan was er misschien meer gesmolten. Rip Brownie Bob in dat geval. Misschien een beetje eigen schuld dat we besteld hebben in een soort van hittegolf, anderzijds is het natuurlijk ook niet handig om bestellingen aan te nemen in een week waarop het 30+ graden is en werd.

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (6)

Anyway, in mijn box zaten de volgende smaken: Witte Chocolade Brownie, Brownie Bob, Original Brownie en de Nutella Hazelnoot Brownie. Ik heb ze allemaal geproefd en dit is wat ik ervan vond;

Witte Chocolade Brownie

Persoonlijk vond ik de witte chocolade wat overheersen. Ik eet dan ook nauwelijks witte chocolade, ik vind het te boterig smaken. Maar mijn moeder vond het heeeeerlijk. Ze heeft 3 stukken op en vooral de knapperige witte chocolade stukjes er bovenop deden het voor haar! 9/10 (volgens mijn moeder, haha)

Brownie Bob

Brownie Bob ziet er toch te grappig uit! Het gele laagje is volgens mij van suiker en nu denk je vast dat het erg zoet smaakt. Ja en nee. Mijn moeder vond het té zoet, maar mijn nichtjes en ik vonden juist van niet. Het gele zoete laagje zorgt er eigenlijk voor dat de brownie niet zo machtig is. Na zo’n reepje denk je niet dat je maag ontploft. Geinige brownie, die Bob. 8/10

Original Brownie

Ik eet mijn ‘normale’ brownies altijd met clotted cream, ik vind dat lekker. Bij deze kon ik dat niet samen combineren, want de original brownie was nogal zoet vond ik. Tegen het mierzoete aan. Ik vond de chocolade smaak van deze brownie wat, hoe zeg ik dit netjes, goedkoop smaken? Zoals zo’n goedkope chocoladereep die je in 1 sessie op eet. Je moet er van houden en ik houd dan wel wat van een meer uitgesprokener chocolade smaak. Beetje puur/bitter. 6/10

Nutella Hazelnoot Brownie

Ik vond dat er te veel nootjes als topping zijn gebruikt. Daardoor proef je de Nutella smaak pas veeel later dan dat je wil in je mond. Want het zit er wel degelijk in en dat maakt de brownie heerlijk smeuïg. Ik had daar veel meer van willen ervaren, maar ik was eerst bezig om de enorme hoeveelheid nootjes weg te werken voordat de Nutella smaak de kop op stak. De grote hazelnoot in het midden vind ik een leuk detail. Iets minder nootjes de volgende keer en dan gaat mijn cijfer omhoog! 7/10

Eindconclusie

Nu lijkt het alsof ik erg kritisch ben, dat is misschien ook wel zo. Maar dit is een Dear Brownie review en dan moet ik mijn soort van inner brownie-sommelier channelen. Normaal als je wijn en brownies wegtikt is alles gewoon LEKKER. Maar nu gaan we de diepte in en wil ik wel echt mijn bevindingen delen. Uiteraard is alles mijn persoonlijke mening (en die van mijn moeder en nichtjes, haha).

Ga ik nog zo’n Dear Brownie Box bestellen? Ja! Want ik ben zoooo benieuwd naar deze 4 smaken: M&M’s Brownie, Pindakaas Pinda Brownie, de Zeezout Karamel Brownie en de Pink Brownie. Want wie wil er nou geen roze brownie?!

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (7)

Verkrijgbaarheid en kortingscode

Uiteraard kun je alles nogmaals rustig nalezen op de site van Dear Brownie en kun je daar je box bestellen. Van Dear Brownie kreeg ik voor jullie ook een kortingscode, zodat jullie allemaal een box kunnen bestellen met 20% korting! C3P3NEJ8. Zo’n doos is heel leuk om te bestellen als cadeautje, aangezien het zo door de brievenbus past bij de jarige. Maar je kunt het ook bestellen voor jezelf, voor een high-tea, een feestje, een brownieproeverij met vriendinnen of als het weer that time of the month is en je zin hebt om 9 brownies weg te kanen. Het kan allemaal!

Ben jij een brownie liefhebber?

Tot de volgende keer,

The Girl in Bed

Ben je meer van de donuts? Ik heb ook een review geschreven over de bestelservice van Dunkin’ Donuts.

Gerelateerd

Dear Brownie Review - The Girl in Bed (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Van Hayes

Last Updated:

Views: 5422

Rating: 4.6 / 5 (66 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Van Hayes

Birthday: 1994-06-07

Address: 2004 Kling Rapid, New Destiny, MT 64658-2367

Phone: +512425013758

Job: National Farming Director

Hobby: Reading, Polo, Genealogy, amateur radio, Scouting, Stand-up comedy, Cryptography

Introduction: My name is Van Hayes, I am a thankful, friendly, smiling, calm, powerful, fine, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.